sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Uni on tärkeää painonpudotuksessa

Törmäsin netissä terve.fi sivuilla tutkimukseen kuinka hyvä uni on tärkeää painonpudotuksessa.

Kanadalaistutkijat ovat sitä mieltä, että hyvät yöunet ovat yhtätärkeitä kuin ruokavalio ja liikunta, jos ihminen yrittää laihduttaa. Tutkijat ovat selvittäneet, että unenpuute vahvistaa aivojen lähettämiä signaaleja nälästä ja kohottavat niiden hormoonien määrää, jotka vaikuttavat ruokahaluun.

Lue koko artikkeli täältä

Minähän en ole nukkunut kohta kahteen vuoteen kunnolla. Työstressit, lapsien sairastelu, avioero, yksinäisyys, sairastelu, yt-neuvottelut töissä, työttömyys ja yms.. Tuntuu, että käyn niin kovilla kierroksilla koko ajan, että unta ei vaan tule. Olen kokeillut unilääkkeitä, lihasrelaksantteja, beetasalpaajia, rauhoittumismusiikkia, mutta ei auta. Kynttilä palaa molemmista päistä. 

Jos jollain on ollut samaa ongelmaa niin kertokaa ihmeessä miten siitä pääsitte eroon. Maksaisin niin paljon hyvistä yöunista. 

Aina olen pärjännyt vähillä unilla, mutta nykyään ne ovat vähentyneet entisestään. Ja havahtuminen monta kertaa unesta syö vielä enemmän voimia. Mikä minua vaivaa, kun en saa nukuttua?

Viime kesänä nukuin yllättävän hyvin, kun paras ystävä nukkui kesälomalla kaksi viikkoa kanssani pylly vasten pyllyä. Mutta ei hänkään voi meille pysyvästi muuttaa, kun siihen varmaan olisi sanansa sanottavana hänen miehelläänkin ;)

Olen lähdössä helmikuun loppu puolella kahdeksi viikoksi kauas pois ja toivon, että viimeistään siellä uni alkaisi taas maistua. Ja saisin sen normaalin unirytmin kuntoon.

kuva googlesta

3 kommenttia:

 1. Sä et tykkää kun sanon tämän, mutta suosittelisin että meet juttelemaan jonnekin niistä asoista, jotka ne unet vie. Ootko sä kaiken keskellä muistanut/päässyt käsittelemään niitä asiota? Sulle on sattunut paljon. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi en tykkäis?

   Siis mähän oon käynyt juttelemassa. Avieron jälkeen se uni hetkellisesti palasi, eikä kukaan tiedä miksi, mutta nyt se taas on mitä on.

   Poista
  2. Mä en tiennyt että oot käynyt. Hyvä jos näin on ja harmi jos se ei auta. :(

   Mindfullnes? :)

   Poista